mandag 1. februar 2016

Nissebøker jeg ønsker meg

Dette er nissebøker jeg ønsker meg:
Nissene og den mystiske julegjesten av Frid Ingulstad
Det er julaften. Store snøfiller danser i luften. Inne i stua på nissegården Dølaglupet har smånissene det travelt. Som alle andre smånisser har de hjulpet Julenissen med å lage gaver til alle menneskebarna. Nå har de endelig tid til å lage sin egen jul. Plutselig går døra opp med et brak. Det er Petter Påfinner som har vært i skogen for å hente juleved. På kjelken har han en diger, urørlig bylt... 


Nissen - den norske nissens forunderlige liv og historie  av Frid Ingulstad
Den som tror nissene ligger i dvale det meste av året og bare dukker opp ved juletider, tar fullstendig feil. Du behøver ikke gå lengre enn til nærmeste skogholt, stå helt musestille noen timer eller kanskje bare minutter, og så plutselig er han der. På grunn av kamuflasjefargene går han helt i ett med naturen, men venner du deg til å se etter den røde topplua vil du lettere få øye på ham. I dag er det flere nisser her i landet enn det noen gang har vært. De fleste lever ute ute i naturen, men du skal ikke føle deg for trygg på at du ikke har noen boende på loftet. Nissen er en del av den norske kulturen og er mer norsk enn noen, også i måte å være på. Oldtidsfunn forteller hvor den første nissen holdt til, og nissen selv har fortalt oss hvordan de forskjellige nissene lever rundt om i Norge i dag. Ja nissene ble så begeistret for at deres historie endelig skulle skrives ned, at de ga oss oppskriften på både nisselua, juleølet og rømmegrøten og lot oss til og med få låne fem av sine beste eventyr.
Nye eventyr - Skrøner og skjemt om nisser og troll  av Frid Ingulstad
I denne boken kan du lese om hvordan det går når nisser treffer troll eller mannen i månen. Frid Ingulstads åtte eventyr er skrevet i god norsk fortellertradisjon med lun humor og varme. Tor Morisse har tegnet de morsomme illustrasjonene.
Julenisseboka  av Jo Tenfjord

 Nissen  av Victor Rydberg

Nissen som ville bli berømt - et annerledes juleeventyrav Kim Fupz Aakeson
Plutselig gikk det opp for ham. Han kunne bli akkurat så berømt som han bare ville. For han var jo en vaskeekte nisse, og de er svært sjeldne nå for tiden. 

Hubert som nissetufs  av Arne Svingen
Arne Svingens Hubert-figur er vel etter hvert kjent for de fleste. Nå er han tilbake i kjent stil med flere klønete og komiske episoder. Lærer Nilsen skal få en sag i julegave av klassen. Hubert tenker å gjøre læreren enda gladere, ved å sage til beina på kateteret, sånn at det ikke skal vippe lenger. Lettlest.

 Julegrøten  av Sven Nordqvist
Nissen passer på både mennesker og dyr på gården. Men hvis de glemmer å sette ut grøtfatet til ham på julekvelden, betyr det ulykke og elendighet. Og det var akkurat det som holdt på å skje ... Julenissen fra A til Å (en ordbok)  Gøril Eldøen - Oversetter
Møt julenissen slik du aldri har sett ham før! Gjennom korte, morsomme tekster og fargesterke ilustrasjoner blir vi kjent med ham som et menneske med alle slags følelser: han gleder seg, er redd, gruer seg, kjeder seg, er lei seg, slår seg og mange andre ting! Og så har han smånissene og reinsdyrene, som elsker ham og gjerne vil være som ham. Julenissen fra A til Å er laget som en ordbok, med mange små tekster til hver bokstav i alfabetet. Perfekt for alle barn, og med en humor som passer både store og små. Dette er virkelig en bok å bli glad i, en super ekstragave til jul eller som kalendergave.  
 

Ingen kommentarer: