mandag 30. november 2009

Første søndag i advent (i går ;D )

I går var jeg travelt opptatt med Adventsmoro i Prestegårdshagen med mine to gamleste barnebarn. De ble storesøsken for fem dager siden, så lillesøster, mamma og pappa var hjemme. Og Bestemor og bestefar fikk ha med de store, for vi måtte jo treffe nissen, kjøre hest og vogn, drikke kakao og steke pinnekake og til sist rakk vi å bake og steke pepperkaker som ble med hjem. Og der fikk mamma og pappa smake ;D litt brent men mamma og pappa syntes de var gode alikevel!

Deretter var det en liten tur innom svigermor, og hun syntes det var lenge siden hun hadde hatt besøk, iallefall av meg ;)

Deretter var jeg hjemom en tur
og tente det første lyset
i adventsstaken.

 TOTALT 646+4 = 650 nisser


For igjen å dra til min venninde for adventskos og spise "adventsbolletrekake"

Og da jeg kom hjem var dagen gått og jeg måtte legge meg, for i dag har det vært en lang og travel dag på jobben,


Advent
Kommer av latin adventus Domini og betyr Herrens komme. Første søndag i advent faller på en av de syv datoene mellom 27. november og 3. desember, advent innleder Herrens år - kirkeåret. 
Adventstidens farge er fiolett - botsfargen. I den protestantiske og katolske kirke varer adventstiden i 4 uker, mens i den ortodokse kirke varer den i 6 uker. I Storbritannia og Nederland er ikke adventstiden høytidelig. Advent var tidligere en bots- og fastetid. Dette gjelder fremdeles i de katolske land. 
Fram til 1940åra ble advent markert bare i kirken, men i de siste årene er det blitt vanlig å markere tiden private hjem med adventslys og-krans. 

2 kommentarer:

Rantis sa...

Men oj så många tomte nissar du hade...
Vet att min mamma räknade sina för nått år sedan, men kommer inte ihåg hur många hon hade...
Har skickat din sida till henne!

Anonym sa...

Jösses va många söta underbara tomtar, blev helt förälskad. Som Rantis skrev så har jag åxå en stor kärlek till tomtar och har många många som jag plockar runt hela december. Nu köper jag sällan men brukar få nya exotiska när barnen reser. Ha en god jul me alla tomtar.
Rantamor.